WIM CLAEYS – QUEENS

Artiest info
Website
facebook
Label: Kloef Music

Wim Claeys is een 50-jarige Gentenaar die al jarenlang voor entertainment zorgt in de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en omstreken met zijn volkstheater, cabaretshows en optredens als zanger van Nederlandstalige folkliedjes die regelmatig ook wel in het Gentse dialect worden gezongen. In het privéleven is hij een alleenstaande vader met vier tienerdochters in huis. Hoe hij daarmee omgaat vertelt hij in “Queens”, een nieuwe theatershow en een plaat met de liedjes van die show.

Als begeleiding bij het zingen van zijn liedjes speelt Wim Claeys op mondharmonica, accordeon, viool en melodeon, een knoppenaccordeon. Voor zeven songs krijgt hij instrumentale hulp van Geert Waegeman op viool, cello, banjoline, mandoline etc., Ward Snauwaert op gitaar, Wouter Berlaen op basgitaar en Laurent Billet op drums. Bij het lockdownliedje “In Ons Kot” (zie 1e video) en voor het Gentse “U Oofd” kreeg Wim Claeys bijstand van multi-instrumentalist Nils De Caster op mandoline, Pol Vervoort op gitaar, Mario Vermandel op contrabas en Sarah De Smedt zingt backing vocals.

Bij de cd “Queens” zit een verzorgd tekstboekje toegevoegd met alle liedjes van het album waardoor de dialectsongs ook begrepen worden door niet-Gentenaars. Al die woorden werden door Wim Claeys zelf geschreven en ook voor de muziek tekende hij voor de meeste liedjes maar de muziek bij het nummer “Locomo” werd geschreven door Bruo Le Tron en het in het Engels gezongen liedje “Brexhit” dat hij akoestisch live zingt op de tweede video brengt hij op een traditionele Cajunmelodie.

(valsam)